Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Νέα Δημοκρατία - Ποιοί είμαστε

Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στη μεγάλη πολιτική οικογένεια των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας.

Από την ίδρυσή της, το 1974, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα συμβάλει καταλυτικά:

στην ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών
στην κοινωνική πρόοδο
την οικονομική ανάπτυξη
στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έκλεισε τις πολιτικές πληγές του ταραχώδους παρελθόντος και επέβαλε την ισονομία και ισοπολιτεία, καταργώντας κάθε διάκριση με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία είτε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την ατομική πρωτοβουλία.

Η Νέα Δημοκρατία οραματίστηκε και πέτυχε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και παραμένει έως σήμερα σταθερά προσανατολισμένη στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια και αποφασιστικότητα υπερασπίζει διαχρονικά την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά δίκαια.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, στοχεύει στην υγιή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και στην ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων σε μια νέα πολιτική προοπτική. Με την ανοικτή, συμμετοχική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως νέου προέδρου, από 800.000 μέλη, βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις και να επαναφέρει στην Ελλάδα την Ελπίδα.

Το όραμά μας είναι η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης για την χώρα, η μετάβαση σε μια Νέα Μεταπολίτευση.


Μάθετε περισσότερα για εμάς...