Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Η κεντρική ομιλία του υπ. Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη στα Γιαννιτσά

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2012, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε την προεκλογική κεντρική του ομιλία.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη δίνοντας το μήνυμα της ανανέωσης.

Ο Διονύσης Σταμενίτης παρουσίασε και ανέλυσε τις προτάσεις του για την Πέλλα τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθούν άλλες ευκαιρίες. Μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και στην πίστη ότι την Κυριακή θα είναι κυβέρνηση. Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τους πολίτες των Γιαννιτσών να είναι δίπλα του και να του δώσουν τη δύναμη να αγωνιστεί για τον τόπο.
● Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του υπ. Βουλευτή Διονύση Σταμενίτη:

Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας εδώ απόψε.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε από την πρώτη μέρα, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μου.
Εσείς, η αγάπη μου γι’ αυτόν τον τόπο και ή πίστη ότι αξίζει με οδήγησαν στο να είμαι υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.
Απόψε έχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ μπροστά σας, στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, και να ζητώ τη στήριξή σας, τη δύναμή σας για να αγωνιστώ για τον τόπο μας, μαζί να τον βγάλουμε από την απομόνωση, μαζί να τον πάμε μπροστά - μόνο μπροστά, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας όλα όσα μας πλήγωσαν, να δώσουμε τέλος στην ηττοπάθεια, ο νομός μας είναι μεγάλος δεν μπορεί να ζητιανεύει τα αυτονόητα και να είναι ουραγός της Μακεδονίας και των εξελίξεων. Η Πέλλα ουραγός της Μακεδονίας και η χώρα μας, ουραγός της Ευρώπης. Σε 2,5 χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου κατάφεραν να μας ρίξουν στα βράχια, και στη διεθνή ανυποληψία. Σήμερα ζούμε μέσα στη δίνη της ύφεσης με εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, με νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας και χιλιάδες συμπολίτες μας σε απόγνωση. Και οι νέοι μας μέσα στον εφιάλτη της ανεργίας
να αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό.
Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή η πραγματικότητα της Ελλάδας και γνωστοί οι υπεύθυνοι, τους ξέρουμε, τους βλέπουμε και τους ακούμε να υπόσχονται και πάλι να μας σώσουν,
ποιοι;
Αυτοί που μας έφεραν εδώ που είμαστε.
Αυτοί που πριν δύο χρόνια, το Μάιο του 2010, αφού διέσυραν τη χώρα μας στο εξωτερικό, εμφάνισαν το μνημόνιο ως μονόδρομο σωτηρίας και το ψήφισαν χωρίς καν να το διαβάσουν.
Ο συντάκτης όμως του μνημονίου και της άνευ όρων παράδοσης της χώρας Βενιζέλος μας ζητά σήμερα να γίνει πρωθυπουργός και άλλες φορές να μην γίνει πρωθυπουργός, ο αρχηγός της Ν.Δ, του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές.
Περιπαίζει τους θεσμούς, την ίδια τη δημοκρατία, έναν λαό ολάκερο χωρίς καμία απολύτως αναστολή.
Χωρίς κανένα πρόβλημα δήλωνε ότι πιάσαμε πάτο και ότι δεν θα επιβληθεί χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αλλά τελικά
τίποτα δεν ήταν αλήθεια. Έβρισκε σπουδαία την ιδέα του δημοψηφίσματος που έφτασε τη χώρα ένα βήμα πριν την άτακτη χρεοκοπία και την ακύρωση της ευρωπαϊκής της ταυτότητας.
Οι κήρυκες του μνημονίου, δεν άκουγαν και δεν έβλεπαν τίποτα, δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούν τη χώρα.
Και ξαφνικά το Νοέμβριο, 1,5 χρόνο μετά τη ψήφιση του, και αφού ο λαός είχε φτάσει σε απόγνωση, μίλησαν.
Ο Βενιζέλος ομολόγησε ότι το DNA του μνημονίου, μας οδήγησε σε αδιέξοδο, ο Λοβέρδος διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε, ο Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο
και ο Σαχινίδης από το βήμα της βουλής, αποκάλυψε ότι το οικονομικό πρόγραμμα έχει πέσει έξω
γιατί αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση, ενισχύοντας την ύφεση.
Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς είχε προβλέψει τις επιπτώσεις του μνημονίου από την πρώτη στιγμή. Οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν και οι προτάσεις της Ν.Δ Ζάππειο 1 και 2 λοιδορήθηκαν.
Όταν πια η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, ο Παπανδρέου αναγκάστηκε σε φυγή παίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή με την τύχη της Ελλάδας.
Ο σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού ήταν αναπόφευκτος, δεν ήταν δυνατόν να ρισκάρει το μέλλον των Ελλήνων ο αρχηγός της Ν.Δ της μόνης υπεύθυνης και αξιόπιστης πολιτικής δύναμης του τόπου.
Μας κατηγόρησαν ότι αλλάξαμε στάση, ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε, ότι γίναμε μνημονιακοί.
Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.
Όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, το Νοέμβριο το 2011 η ύφεση είχε ήδη οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, η ανεργία πλησίαζε το 20% και η αγοραστική δύναμη των ελλήνων
είχε δραματικά μειωθεί. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε το Μάιο του 2010 όταν το μνημόνιο ψηφίστηκε.
Ο Σαμαράς ενήργησε ως υπεύθυνος ηγέτης, δεν διακινδύνεψε το μέλλον της πατρίδας. Δεν άφησε το καράβι να χτυπήσει στα βράχια, για να πει εκ των υστέρων ότι το είχε προβλέψει. Η πιθανότητα της άτακτης χρεωκοπίας έπρεπε να αποφευχθεί, το κούρεμα να γίνει, ο Παπανδρέου έπρεπε να φύγει οι εκλογές να επιβληθούν και η Ελλάδα να κερδίσει χρόνο. Γι’ αυτό έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου και για κανέναν άλλο λόγο. Βέβαια κάποιοι βρήκαν αφορμή να το παίξουν επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Και πολύ αμφιβάλω ότι όλοι αυτοί θα καταψήφιζαν το κούρεμα και τη δανειακή σύμβαση, αν δεν ήταν σίγουροι για την υπεύθυνη στάση της Ν.Δ.
Χρόνος κερδήθηκε .
Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ τελικά επαληθεύτηκαν. Σήμερα, όλοι εντός και εκτός Ελλάδας αναγνωρίζουν ότι, η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο. Πριν λίγες μέρες η ολλανδική κυβέρνηση, που ήταν κέρβερος της λιτότητας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Διαπρεπείς οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία με την εμμονή των ηγετών της στη λιτότητα. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας υποβαθμίστηκε, παρά την εφαρμογή του αυστηρού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στην Ιταλία η περίοδος χάριτος του τεχνοκράτη Μόντι τελείωσε χωρίς να καταφέρει να μειώσει το κόστος δανεισμού και τώρα με εκβιαστικά διλήμματα προσπαθεί να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική.
Στην Γαλλία ωστόσο, ο υποψήφιος για την προεδρία Ολάντ γνωρίζοντας το αδιέξοδο των μέτρων λιτότητας
δηλώνει: «πρέπει να βοηθήσουμε του Έλληνες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».
Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν όσα από την αρχή υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Η Ευρώπη αλλάζει σιγά – σιγά αλλάζει στάση βλέποντας το αδιέξοδο των επιλογών της. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είμαστε η μόνη αξιόπιστη επιλογή, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στήριξη της επιχειρηματικότητας, διευκόλυνση των επενδύσεων, και ελάφρυνση των αδύναμων πολιτών
που οδηγούν στη διέξοδο από την κρίση, στην ανάπτυξη και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Με σαφείς προτάσεις για την ασφάλεια, τη λαθρομετανάστευση και την κοινωνική πολιτική.
Φίλες και φίλοι
Η Πέλλα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη νέα εποχή, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλες ευκαιρίες.
Ως νέος άνθρωπος με αυτή τη βούληση και με αυτόν το στόχο ξεκινώ, ο νομός μας να πρωταγωνιστεί,
να καινοτομεί και να προχωρά μπροστά. Ουραγός των εξελίξεων και της ανάπτυξης δεν πρέπει,
δεν μπορεί να είναι ο τόπος μας.
Διαθέτουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται μία περιοχή για να διακριθεί και να προοδεύσει.
Διαθέτουμε ανθρώπους ικανούς, εργατικούς και δημιουργικούς που μπορούν να προσφέρουν πραγματικά.
Όταν λέω ότι, ο τόπος μας αξίζει, το πιστεύω βαθιά, το ξέρω και είμαι βέβαιος ότι το συμμερίζεστε και εσείς.
Μαζί θα διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε, τίποτα λιγότερο και μαζί θα παλέψουμε για να βγούμε οριστικά από την απομόνωση.
Έχουμε πολύ δουλειά και αγώνες μπροστά μας, για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων και τη σύνδεση του νομού μας με την Εγνατία οδό και την ΠΑΘΕ.
Για την εφαρμογή Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης με:
τη Διεθνή προβολή και ανάδειξη της αρχαιολογικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.
Του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας, μοναδικού στην Ευρώπη, των Λουτρών «Πόζαρ»,
των καταρρακτών της Έδεσσας και του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν.
Σχέδιο για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Πάικου για την αναβάθμιση του οικολογικού πάρκου της Κρύας Βρύσης και τη δημιουργία υπαίθριου μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
για την ανάπτυξη, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό όλων των μουσειακών χώρων
για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στο ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας,
στο Μογλενίτσα ποταμό, στη λίμνη Βεγορίτιδα και την Αλμωπία, για τον εκσυγχρονισμό του κωπηλατικού κέντρου Λουδία για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων.
Πρόγραμμα για την πραγματική Στήριξη του Εισοδήματος των Παραγωγών μας,
με Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για την μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων.
Με την προβολή και προώθηση των προϊόντων στην Ελληνική και διεθνή αγορά και την αναγνώριση και σήμανση τους
Με τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου προώθησης οπωροκηπευτικών και δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων
Με την επαναλειτουργία και εκσυγχρονισμό των Ινστιτούτων του Νομού μας.
Με τη δημιουργία Πρότυπων γεωκτηνοτροφικών μονάδων με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Με σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων, την κατασκευή φραγμάτων και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης.
Αγώνας για την έμπρακτη στήριξη του μεταποιητικού βιομηχανικού κλάδου και του εμπορίου
Για την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και των γεωθερμικών πεδίων
Για την προώθηση του φυσικού αερίου για βιομηχανική, γεωργική και αστική χρήση.
Την επόμενη ημέρα των εκλογών, Ο τόπος μας χρειάζεται δουλειά, πρόγραμμα και σχεδιασμό συγκεκριμένων δράσεων και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να πάμε μπροστά και αυτά απαιτούν μία ισχυρή αντιπροσώπευση.
Φίλες και φίλοι
Στις 7 Μαΐου η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και ριζοσπαστικές αλλαγές και Όχι ένα πολυμετοχικό σχήμα μιας χρήσεως όπου οι συμμετέχοντες θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, παρά για να αποφασίσουν πως θα κυβερνήσουν.
Σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει, όχι μόνο από όσους μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε. Κινδυνεύει και από αυτούς, που κερδοσκοπούν μικροκομματικά με την καταστροφολογία και τη διασπορά της σύγχυσης. Που δίχως καμία απολύτως πρόταση τζογάρουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και το μέλλον μας.
Αυτοί που μας οδήγησαν στο γκρεμό, τα εξαπτέρυγα τους μέσα στη βουλή και τα εντεταλμένα ΜΜΕ, αποτελούν τη μία όψη του νομίσματος.
Στην άλλη όψη, βρίσκονται αυτοί που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, παρά μόνο το «όχι» και έναν επικίνδυνο λαϊκισμό.
Την Κυριακή συγκρούονται δυο διαφορετικές αντιλήψεις.
Αυτή που θέλει μια Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης, απομονωμένη στην πικρή βαλκανική πραγματικότητα.
Με αυτή που θέλει μια σύγχρονη Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη και ισότιμος εταίρος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, σταθερότητα, πολιτική βούληση και ανατροπές.
Η Ν.Δ εγγυάται τη σταθερότητα, έχει την πολιτική βούληση και είναι έτοιμη για μεγάλες ανατροπές.
Η Ν.Δ ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης με την συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει για μία ηθική και δίκαιη πολιτική διακυβέρνηση.
Και όταν λέμε πολιτική με ηθική εννοούμε:
Έλεγχος πόθεν έσχες των πολιτικών που άσκησαν εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα.
Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και αναθεώρηση της βουλευτικής ασυλίας
Και απόδοση ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδα στο μνημόνιο.
Τέλος στην κατάχρηση εξουσίας ,
Τέλος στα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα και στην ατιμωρησία.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πάντα για να πάμε μπροστά.
Ήρθε η ώρα όσοι πιστεύουμε στη δύναμη του Έθνους, όλοι οι νοικοκυραίοι που μοχθούμε καθημερινά,
να ανατρέψουμε όλα όσα πλήγωσαν την πατρίδα.
Ήρθε η ώρα να βγούμε από το μεταπολιτευτικό τέλμα και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.
Την Κυριακή πρέπει να αποτυπωθεί στις κάλπες η θέληση για μία Ελλάδα ισχυρή, η οποία θα πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα και θα χαίρει της αναγνώρισης των ευρωπαίων εταίρων μας.
Την Κυριακή κοιτάζουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και με την πίστη ότι διαθέτουμε τη δύναμη και τη θέληση να τα αλλάξουμε όλα.
Ο τόπος μας πρέπει και μπορεί να τα καταφέρει, έχει τις δυνατότητες να πάει μπροστά.
Το χθες δεν μας τιμά,
το αύριο όμως μπορούμε να το κερδίσουμε στοχεύοντας ψηλά και με την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, με έναν και μόνο οδηγό, το συμφέρον του νομού μας πάντα και πάνω από όλα.
Ένας νομός, μία κοινωνία ενωμένη στο δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη και στην ελπίδα.
Κατεβαίνω υποψήφιος για πρώτη φορά, τα μεγάλα λόγια δεν μου ταιριάζουν, οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν πρόσφεραν τίποτα στον τόπο μας και τίποτα απολύτως στην Ελλάδα.
Δέσμευση μου είναι να εκπροσωπήσω όλους τους συμπατριώτες μου λέγοντας πάντα την αλήθεια
και πιστεύοντας στη δύναμή τους.
Σήμερα, σας ζητώ να πάμε μαζί στην πρώτη γραμμή, να μου δώσετε τη δύναμη να αγωνιστώ για την Πέλλα που όλοι αγαπάμε.
Μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας,
μαζί να επιλέξουμε τις λύσεις,
μαζί να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε
και μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.
Την Κυριακή, σας ζητώ με το χέρι στην καρδιά να επιλέξετε τη σταθερότητα και όχι την αβεβαιότητα,
μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και όχι την ακυβερνησία.
Να έχετε την πίστη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και να επιλέξετε τις μεγάλες αλλαγές,
το πρόγραμμα και τις προτάσεις που μας βγάζουν από το αδιέξοδο και οδηγούν στην ανάπτυξη,
και όχι την άρνηση και τους δρόμους που οδηγούν στο πουθενά.
Σας ζητώ να ψηφίσετε για το μέλλον των παιδιών μας και να δώστε ευκαιρία στην ελπίδα να ανατήλει.
Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία με την πίστη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Ζητώ τη ψήφο σας, και δίνω μόνο μία υπόσχεση, να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις,
με όλη μου τη ψυχή για την Πέλλα μας, και να μην προδώσω ποτέ τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τον τόπο μου
και όλους τους συμπατριώτες μου, όλους εσάς.
Ο τόπος μας αξίζει - το πιστεύω - το πιστεύουμε όλοι μπορούμε να αλλάξουμε, έχουμε τις δυνατότητες
μπορούμε να πάμε μπροστά έχουμε τα πλεονεκτήματα, μπορούμε να τα καταφέρουμε έχουμε τις ικανότητες,
πρέπει να τα καταφέρουμε γιατί ο τόπος μας αξίζει.
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ απόψε,
Και να είστε σίγουροι ότι την εμπιστοσύνη σας δεν θα την προδώσω ποτέ
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου