Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Άρθρο του υπ. Βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη: ΟΧΙ! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Ουδείς καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι εκλογές της 6ης Μαϊου, είναι οι κρισιμότερες από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Γι΄ αυτό και θα ισοδυναμεί με βαρύτατο ιστορικό λάθος, εάν έστω και μικρό τμήμα των ψηφοφόρων, προσέλθει στις κάλπες, με την χαλαρότητα του ελληνικού νεολογισμό (ή, μήπως, παραλογισμού;) του «έλα μωρέ, ό,τι κι αν ψηφίσουμε δεν αλλάζει τίποτα, όλοι ίδιοι είναι».

Κατ΄ αρχήν, οι εκλογές αυτές, από μόνες τους, δεν είναι ίδιες με καμιά από τις προηγούμενες. Δεν ψηφίζουμε για μια Κυβέρνηση που απλώς θα διαχειριστεί τα προβλήματα μιας συνήθους κυβερνητικής θητείας. Χωρίς καμιά υπερβολή, θα κληθεί να διαχειριστεί την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Να πάρει αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών μας, δηλαδή για το αν θα ζήσουν σε μια χώρα ευρωπαϊκή, οικονομικά ισχυρή, ή σε κάποιο χρεωκοπημένο τριτοκοσμικό προτεκτοράτο, ως θεραπαινίδες των δανειστών μας.

Κατανοούμε απόλυτα την οργή για τα δυσβάστακτα βάρη που έχει φορτωθεί ο λαός μας που, όχι μόνον δεν φταίει σε τίποτα, αλλά ούτε καν βλέπει τις θυσίες του να πιάνουν τόπο. Κατανοούμε την απόγνωση μισθωτών και συνταξιούχων που ήδη φυτοζωούν. Ξέρουμε πολύ καλά πως νοιώθουν οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που εν μια νυκτί έχασαν τις δουλειές τους.

Συμπάσχουμε με τους μικρεμπόρους για τα σφραγισμένα με λουκέτα μαγαζιά τους, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του θυμού των ανθρώπων του μεροκάματου που τους στίβουν οι φόροι και τα χαράτσια.

Αλλά, τι θα πεί «είμαστε όλοι ίδιοι»; Πώς; «Τί φάγαμε όλοι μαζί» και δεν το ξέρουμε; Πότε βρεθήκαμε… όλοι με ξεπλυμένα βρώμικα χρήματα; Μήπως φέραμε εμείς την Τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ. να κουμαντάρει την πατρίδα μας και να παραδώσουμε όμηρο την Ελλάδα; Μήπως είμαστε εμείς που περικόψαμε οριζόντια μισθούς και συντάξεις;

Ασφαλώς και δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Είμαστε η Παράταξη με το υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης, η Παράταξη που κατέστησε αυτή τη χώρα πλήρες και ισότιμο μέλος της τότε κραταιάς Ενωμένης Ευρώπης (όταν αριθμούσε μόλις δέκα χώρες – μέλη!), είμαστε η Παράταξη που δεν την έχει ακουμπήσει ούτε λεκές από σκάνδαλα και μίζες, είμαστε η Παράταξη που ΠΟΤΕ δεν εξαπάτησε ολόκληρο το λαό με το ¨λεφτά υπάρχουν¨.

Η ψήφος συμπατριώτη, δεν είναι απλώς δικαίωμα. Πρωτίστως είναι υποχρέωση και μάλιστα ιερή, γιατί συναποφασίζει για τις τύχες όλων μας. Γι΄ αυτό, άφησε έξω από το παραβάν την οργή σου – όσο δικαιολογημένη και αν είναι.

Οι χώρες δεν κυβερνήθηκαν ποτέ σωστά, όταν την ψήφο την καθόριζε ο θυμός. Οι χώρες κυβερνήθηκαν σωστά και πέτυχαν πολλά, όταν ο λαός με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, επέλεξε ανθρώπους με όραμα, με σχέδιο, με πολιτική. Ανθρώπους στους οποίους έδωσε ξεκάθαρη νίκη και αυτοδυναμία να φέρουν σε αίσιο πέρας, μια προσπάθεια μεγάλη και εθνικά υπεύθυνη. Και αυτό πρέπει να γίνει στις 6 Μαΐου.